Wine Warehouse

Chepstow

Completed in 2006, this project comprised the gutting and remodeling of a dilapidated 200 year old warehouse to create a 480m² (5200ft²) mixed-use property combining offices, studios and residential apartments. The Grade II listed building is transformed by a combination of sensitive restoration, carefully considered interventions and modern new-build construction.

The scheme retains the industrial building’’s distinctive open plan spaces, and reveals its original materials and construction techniques. The modern extension, which addresses a rear courtyard, adopts a taut modern design with pronounced asymmetrical massing, cantilevering balconies and a sinuous central staircase. A slice of horizontal glazing brings light into the centre of the building’’s deep plan and serves to define the transition between the old and new parts. Metal-framed glazing, with its design adjusted to reflect both the traditional and modern portions of the building, provides a unifying visual link.

The project was featured in ‘Space’, The Guardian’’s weekend design supplement, in November 2006.